Ένας καφές για τη Δημοκρατία

μια προσπάθεια για τη συγκρότηση ενός ριζικά νέου πολιτικού κινήματος

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΗΓΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Posted by kafedimo στο Ιουνίου 23, 2010

   Ο Γερμανός υπ. Οικονομικών Β. Σόιμπλε παραδέχθηκε σε γερμανική εφημερίδα ότι «η Γερμανία έχει ωφεληθεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα από το ευρώ» και ακόμη ότι «η έξοδος της Γερμανίας από την ΟΝΕ (όπως ζητούν μερικοί) θα ήταν μια αυτοκτονική πράξη» .

   Πρέπει να σημειωθεί ότι τα δύο τρίτα των εξαγωγών της Γερμανίας απορροφώνται από ευρωπαϊκές χώρες . Όπως είναι προφανές , αυτό γίνεται και μέσω των ελλειμμάτων , που τώρα βρίσκονται υπό κατηγορία μαζί με τις χώρες που τα έχουν .

   Οι ευρωπαϊκές χώρες , όταν έγινε η γερμανική ενοποίηση , δέχθηκαν να μην συμπεριληφθεί το κόστος της ενοποίησης στο κρατικό έλλειμμα , προκειμένου να πιάσει η Γερμανία τα κριτήρια του Μάαστριχτ .

   Το Σύμφωνο σταθερότητας , από την εισαγωγή του ευρώ το 1999 , παραβιάσθηκε από τη Γερμανία τα 9 από τα 11 χρόνια . Ο Τρισέ πρόσφατα κατηγόρησε ιδιαίτερα τις κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας για τις συστηματικές παραβιάσεις του Συμφώνου και χαρακτήρισε τις κυβερνήσεις «αναξιόπιστες για μήνες και χρόνια» . Κατηγόρησε επίσης τη γερμανική κοινή γνώμη ότι για τις γερμανικές παραβιάσεις δεν είχε αντιδράσει με την ίδια αποστροφή , όπως σε περιπτώσεις που αφορούν άλλες χώρες .

   Αυτά είναι κάποια στοιχεία της ευρωπαϊκής στρατηγικής πραγματικότητας . Είναι σαφές ότι πίσω από τις γερμανικές κατηγορίες που εξαπολύονται εναντίον της χώρας μας , όσο και εναντίον άλλων χωρών , βρίσκεται η επιθυμία πλήρους κυριαρχίας της Γερμανίας στην Ευρώπη .

   Σ’ όλη την Ευρώπη , αλλά και στις ΗΠΑ , έχει αρχίσει να αναπτύσσεται συζήτηση γι’ αυτή την επιθυμία κυριαρχίας της Γερμανίας , για την ώρα με διακριτικό τρόπο . Διακριτικός σημαίνει ότι δεν έχει μπει στην ημερησία διάταξη των συζητήσεων ο όρος Τέταρτο Ράιχ . Πρέπει να σημειωθεί ακόμη ότι είναι αρκετοί οι Γερμανοί πολιτικοί που ανησυχούν μήπως η σκληρή ηγεμονική πολιτική της Μέρκελ απομονώσει και τελικά βλάψει τη Γερμανία .

   Πως αντιδρά η ελληνική κυβέρνηση απέναντι σ’ αυτή τη στρατηγική πραγματικότητα ; Η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει ελληνική κυβέρνηση … Απαντήστε εσείς τι υπάρχει …

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
Αρέσει σε %d bloggers: