Ένας καφές για τη Δημοκρατία

μια προσπάθεια για τη συγκρότηση ενός ριζικά νέου πολιτικού κινήματος

ΜΟΝΟΤΟΝΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ : ΕΙΝΑΙ , ΕΣΤΩ , ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ;

Posted by kafedimo στο Ιουλίου 4, 2010

   Ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ – Στρος Καν , υποστήριξε , στους Financial Times, ότι είναι αναγκαίο να χορηγηθεί ένα αναπτυξιακό πακέτο βοήθειας από τις Βρυξέλλες προς την Ελλάδα : «Προσπαθούμε να πείσουμε την Ε.Ε.-όχι με ιδιαίτερη επιτυχία, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει τους επόμενους μήνες- ότι πρέπει να βοηθήσουν την Ελλάδα όχι μόνο μέσω του πακέτου δανεισμού, αλλά και με τη παροχή επιπλέον πόρων για την ανάπτυξη» . Εξέφρασε επίσης τις αμφιβολίες του για την επιτυχία ενός προγράμματος νέων μισθολογικών περικοπών και άφησε αιχμές για την καθυστερημένη αντίδραση των Βρυξελλών απέναντι στην κρίση που ανάγκασε τον ελληνικό λαό «σε μεγαλύτερες θυσίες» .

   Από την άλλη , ο Γερμανός οικονομολόγος Πίτερ Μπόφινγκερ, μέλος της επιτροπής οικονομικών συμβούλων της γερμανικής κυβέρνησης , υποστηρίζει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβά επιτόκια στους διασώστες της και προτείνει : «Οι συνθήκες των επιτοκίων πρέπει να επανεξεταστούν ώστε να εξασφαλιστεί ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να πετύχει τον στόχο της . Τα επιτόκια δεν είναι θεόσταλτα» .

   Οι θέσεις αυτές του Στρος Καν και του Πίτερ Μπόφινγκερ υπογραμμίζουν τις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν και που συγκρούονται διαρκώς για την αντιμετώπιση της κρίσης τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και σε τοπικό . Κάθε φορά η έκβαση αυτών των συγκρούσεων έχει τεράστια σημασία για την τύχη χωρών και ανθρώπων .

   Το κρίσιμο ερώτημα βέβαια είναι μονότονα το ίδιο :

   Υπάρχει ελληνική κυβέρνηση που παρακολουθεί τις συζητήσεις και τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο και που χαράσσει τη κατάλληλη στρατηγική ώστε κάθε φορά να επωφελείται η χώρα στο μέγιστο βαθμό από αυτές ; Ή το μόνο που υπάρχει είναι μια φοβισμένη ομάδα υπαλλήλων της τρόικας που , σαν θίασος χαμηλών ικανοτήτων , παίζει ένα κακόγουστο (και καταστροφικό) έργο με τίτλο «Ελληνική Κυβέρνηση» ;

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
Αρέσει σε %d bloggers: